Beyoğlu'nu 3 Boyutlu Gezdinmi !
- 02-09-2022 11:10
- 231
- Belediye'den

Beyoğlu Belediyesi, ilçenin tamamını 3 boyutlu teknolojiyle dijital ortama 3d.beyoglu.bel.tr adresinden aktarılarak kayıt altına aldı. İlçede cadde ve sokaklarda 360 derece tekniğiyle 80 saatlik çekim yapıldı.
Beyoğlu Belediyesi, ilklerin şehri Beyoğlu’nda bir ilke daha imza attı. Beyoğlu Belediyesi İmar ve Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından ilçedeki 45 mahalle, bin 950 cadde ve sokak, 6 bin tarihi binayı içeren toplamda 25 bin bina 3 boyutlu olarak dijital ortama aktarıldı. Çalışmalar kapsamında Beyoğlu’nda konuma dayalı 100 saatlik drone çekimi ile cadde ve sokaklarda 360 derece tekniğiyle 80 saatlik çekim yapıldı. Tamamen yerli ve milli teknoloji kullanılarak bir ayda tamamlanan çalışmayla ilçenin her bir metrekaresi 3 boyutlu teknolojiyle kayıt altına alınarak tüm veriler dijital ortalama aktarıldı.
TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLER KORUNUYOR
Kayıt altına alınan verilerle, ilçedeki mevcut kat aralığına göre bina sayıları saptanıyor, ilçedeki bina sayısı net olarak belirleniyor, şehircilik, planlama, imar, kentsel dönüşüm, park ve bahçeler, fen işleri faaliyetlerinde veri ve bilgiye dayalı akıllı şehircilik imkanları kullanılıyor. Yeni yapılacak projelerin ve binaların şehir siluetlerine etkisi analiz edilerek tarihi ve kültürel değerleri korunuyor.
HERHANGİ BİR UYGULAMA İNDİRMEDEN ERİŞİM SAĞLANIYOR
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, belediye olarak gelişen teknolojiye göre vatandaşlara hizmet verdiklerini belirterek, “Dijital bir çağda, dijital bir çalışmayı tamamladığımız içim çok mutluyuz. Bütün Beyoğlu’nu drone ile 3 boyutlu çekerek kayıt altına aldık ve dijital ortama aktardık. Çalışmamızı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ‘Kentsel Yerleşim ve Gelişme Alanlarında 3 Boyutlu Topoğrafya ve Bina Modeli Oluşturma’ projesiyle eş güdümlü yürüttük. Böyle bir çalışmayı bitiren ilk belediyeyiz. 3 boyutlu Beyoğlu’na bilgisayarlarımızdan, tabletlerimizden veya telefonlarımızdan herhangi bir uygulama indirmeden erişebiliyoruz” dedi.
İLÇEMİZDEKİ BAZI NOKTALARI 3 BOYUTLU GEZELİM.