Kültür Yolu Şu anda açık

Yapı Kredi Kültür Merkezi

(0 Yorum)
4
Görüntülenme - 117 Yorum Yap

Hakkımızda

İstiklal'in orta yeri: Yapı Kredi Kültür Sanat

1992'den beri İstiklal Caddesi'ndeyiz. Sadece İstanbul'un değil dünyanın nabzının attığı kozmopolit bir noktada, yayıneviyle, kitabeviyle, araştırma kütüphanesiyle, sergi salonlarıyla, etkinliklerle, atölye çalışmalarıyla kültürün hizmetindeyiz. Kültürel ve sanatsal değerlere evrensel bakışımızı gösteren onlarca sergiye, yüzlerce etkinliğe, binlerce yayına hep burada imza attık. Çağdaş sanatın, dünya edebiyatının en saygın yapıtlarını burada insanımızla buluşturduk. Bellini'nin Fatih portresinin sergilenmesi ne kadar heyecan yarattıysa Joyce'un "Ulysses" romanının yayımı da o kadar olay oldu; Bizans sikkeleri ne kadar etkilediyse Mehmed Siyah Kalem resimleri o kadar büyüledi. Salı Toplantıları'yla salonlarımız, imza günleriyle kitabevimiz dolup taştı. Güncel Sanat, arkeoloji, sanat ve edebiyatın ustaları da burada sergilendi, kitlelere mal olmuş büyük ustalar da deneysel sanatçılar da. Şiirden felsefeye, çocuk kitaplarından tarihe, sanattan edebiyata en nitelikli kitaplar kitabevimizin vitrinlerini süsledi. Yayınevimiz yazar ve sanatçıların uğrak yeri oldu, kitabevimiz ise her yaştan okur-yazarın buluşma noktası. Kültürün ve sanatın bir simgesi haline gelen binamız Galatasaray Alanı'ndaki nice toplumsal olaya, eylemlere ve eğlencelere tanıklık etti.

Beyoğlu'ndaki kültürel dokunun en büyük parçası, bir sanat adası, bir soluklanma durağı olan binamız yenilendi. 2017 Eylül'ünden itibaren daha donanımlı, daha konforlu, daha işlevsel, daha şık, daha etkin bir biçimde tasarlanmış binamıza kavuştuk.

Yapı Kredi Kültür Sanat binasının yenilenerek açılmasıyla, İstanbul yepyeni bir performans mekânına kavuştu: Loca.

Yapı Kredi Kültür Sanat'ın edebiyat söyleşilerinden sanat ve tarih konuşmalarına, konserlerden atölyelere uzanan programları, Loca'da izleyicilerle buluşuyor.

Binanın dördüncü katında bulunan Loca, dokuz metrelik tavan yüksekliği ve Galatasaray Meydanı’na açılan yüksek pencereleriyle ferah ve etkileyici bir atmosfere sahip. Antre, fuaye, vestiyer, ses ve ışık odası, simultane tercüme odası ve kulisiyle konuklarına konforlu bir ortam sunan Loca, oturmalı düzende 150, ayakta 400 kişilik kapasiteye sahip.

Etiketler

Galeriler

Yorumlar - 0

Yorum Yap ve Değerlendir

Yorum yapabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir.
Giriş Yap veya Kayıt Ol

Çalışma Saatleri :

Şu anda açık
  • Pazartesi 06:00 - 22:00
  • Salı 06:00 - 22:00
  • Çarşamba 06:00 - 22:00
  • Perşembe 06:00 - 22:00
  • Cuma 06:00 - 22:00
  • Cumartesi 06:00 - 22:00
  • Pazar 06:00 - 22:00

Bu senin işletmen mi?

Bilgilerinin güncel olmasını sağla. Lütfen yeni müşteri bulmak için ücretsiz araçlarımızı kullan. SAHİPLEN