• ANASAYFA
  • ARA-BUL
  • ETKİNLİKLER
  • FIRSATLAR
  • İLANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
  • GALERİLER
  • BELEDİYEM
  • Oturum Aç

Kategoriler :

  • Beyoğlu Yaşam
  • Gezi
  • Yeme-İçme
  • Sanat
  • Belediye'den
  • Neler Yapılıyor?
  • İhale Duyuruları

Haberlerde Ara :

Popüler Haberler :

  • Yaza Hazır mısınız? Beyoğlu'nda Yüzme Bilmeyen Kalmasın 01-06-2023 09:30
  • Kasımpaşa Ek Hizmet Binası Gün Sayıyor 04-04-2023 15:38
  • Kasımpaşa'ya Millet Bahçesi Geliyor 30-03-2023 10:50
  • Tarihin ve Kültürün Buluştuğu İlçe: Beyoğlu 16-03-2023 10:38
  • "Paralar Tarihi" 55.000 Sikke, Yapı Kredi Kültür Sanat Müzesi'nde 06-03-2023 15:03

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile İlgili Açıklama

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile İlgili Açıklama.
  • 26-04-2021 01:24
  • 239
  • Belediye'den

Kıymetli komşularımız,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından Fetihtepe’de planlanan kentsel dönüşüm projesi iyi niyetli olmayan siyasi grupların elinde hak etmediği bir mecraya çekilmektedir. Vatandaşımızın güvenli konutlarda yaşaması, daha yeşil ve daha sağlıklı bir şehir hayatına kavuşması için yapılacak kentsel dönüşüm, hiçbir siyasi çıkar ve hırsa alet edilemez. Can güvenliğinin bu tarz siyasi hesaplarla istismarı, bütün komşularımızı huzursuz etmektedir.

Beyoğlu Belediyesi, projenin hazırlandığı ilk günden itibaren proje sahibi bakanlığımız ile hak sahibi vatandaşlarımız arasındaki bilgilendirmeyi sağlamaktadır. Bu amaçla Fetihtepe Mahallemizde Kentsel Dönüşüm Ofisi açılmıştır. Hak sahipleriyle yüz yüze görüşmeler yapılmakta, soruları cevaplanmakta, şikayetleri ve önerileri dinlenmektedir. Vatandaşlarımızın talepleri bakanlığımıza iletilmekte, bakanlığımızın planlaması da komşularımızla paylaşılmaktadır.

Belediye Meclis Üyelerimiz, ofisi ziyaret edemeyen komşularımızı üç gündür evlerinde ziyaret etmekte, projeyi anlatmakta ve talepleri dinlemektedir. Yapılan bu çalışmayı, tamamen farklı bir algıyla lanse etmeye çalışan organize kötülük, nihayet bir iftirayı da dolaşıma sokmuştur. Sokakta çıkan bir kavgada birbirleriyle tartışan iki grup içinde her hangi bir Belediye Meclis Üyemiz, Beyoğlu Belediyesi Çalışanı veya Beyoğlu Belediyesi ile bağı bulunan hiç kimse yoktur.

Beyoğlu’nu Dinliyoruz, Birlikte Yönetiyoruz düşüncesiyle her gün sokakta, semt pazarlarında, esnaf ziyaretlerinde komşularımızla yapılan görüşmeler, bu kez kentsel dönüşüm odaklı yapılmaktadır. Tek bir vatandaşımızın tehdit edilmesi söz konusu olmayıp, aksine organize küçük gruplar tarafından belediye çalışanlarımız ve meclis üyelerimiz tehdit edilmekte, sözlü tacize uğramaktadır. Vatandaşımızın taleplerini dinlemeye devam ederken, komşularımızı huzursuz eden bu küçük azınlığın projenin önüne geçmesine izin verilmeyecek, ne kadar taşkınlık yapsalar da projenin başarısına gölge düşüremeyeceklerdir.

Organize kötülüğün siyasi hırs uğruna yaydığı YALAN iddialara karşı tekrar bilgilendirmekte fayda görüyoruz ki;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Fetihtepe’de yapacağı kentsel dönüşüm projesinde, hak sahibi adedi kadar konut üretilecek olup 1 tane bile fazladan konut üretimi olmayacaktır. Dolayısıyla ortaya bir rant çıkmayacaktır.

Fetihtepe’de hak sahibi olan hiçbir vatandaşımız Fetihtepe’den gönderilmeyecektir. Konut alanının küçülmesi başka şahıslara rant sağlama amaçlı olmayıp okul, sağlık ocağı, park, yeşil alan, spor tesisleri gibi alanların yapımı için zorunluluktur.

Her şey daha güvenli, daha yeşil, daha huzurlu bir Fetihtepe, Okmeydanı ve Beyoğlu için.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile İlgili Açıklama yazısı ilk önce Beyoğlu Belediyesi üzerinde ortaya çıktı.

Etiketler

Paylaş
Önceki Kefken Yaz Kampı 16. Sezona Kapılarını Açtı SonrakiZincirlikuyu Caddesi Beyoğlu’nun Yeni Prestij Caddelerinden Birisi Olacak
© SmartBeyoğlu 2023. Tüm hakkı saklıdır.